Gaskó István

Megbeszéljük... Bolgár Györggyel a Klubrádióban

2015. augusztus 27. - FSZDL

Miután a legkülönbözőbb vádakkal illettek a sajtó nyilvánosságán keresztül, majd válaszaimat rövidre vágva, szaftos címekkel körítve közölték le a média egyes munkatársai, a Klubrádióban Bolgár Györggyel beszélgettem több témáról is, vágatlanul.

4 millió forint éttermi számla 4 év alatt

Ezek szervezeti rendezvények illetve a szervezet érdekében történt tárgyalások számlái. Az elmúlt 25 évben kialakult gyakorlat része volt, amit minden alkalommal eddig elfogadtak. A folyamat átlátható volt, hiszen voltak olyan testületek, amelyek ezeket a számlákat egyesével megismerték és nyugtázták. Ha ezek a számlák nem lettek volna rendben, akkor ez már 1-3-5 évvel ezelőtt kiderült volna. Az ilyen éttermi számlák soha nem magáncélra, hanem a szervezet érdekében lettek elköltve. Az elmúlt 5 évben az esetek nagy részében a szervezet többi tisztségviselője is jelen volt ezeken az étkezéseken.

Bolgár György szerint érdekes, hogy a szélső jobbon elhelyezkedő Magyar Hírlap „jut” ezeknek az információknak a birtokába, és generálja a sajtómegjelenéseket, hiszen pár hete épp az a vád érte a VDSzSz Szolidaritás mostani vezetését, hogy a szélsőjobboldal támogatja őket.

5 év alatt 14,5 millió forint üzemanyagra és Audi A6

A szakszervezetnek egyrészt több autója van, amelyből az egyik valóban egy Audi A6, ez azonban nem a tagok pénzéből lett megvásárolva. Hogy ki ez a támogató, aki ezt a felajánlást tette, azt Halasi Zoltán és Bárány Balázs is pontosan tudja, hiszen részesei voltak a döntéshozatali folyamatnak.

Miért nem a tagokra költötték inkább ezt a 30 millió forintot?

Az Audit egyrészt nem a tagok pénzéből vásárolta a szervezet, másrészt céltámogatás volt, azaz autóra kellett költeni a pénzt. Harmadrészt viszont, ami a legfontosabb, hogy a VDSzSz számtalan más, kifejezetten erre a célra létrehozott csatornán támogatja a tagságát, így alapítványon, egészség- és nyugdíjpénztáron keresztül is, tízmilliós nagyságrendben.

Előnászút Olaszországban?

Az autót a szervezettől nem kizárólag szervezeti célra kaptam, hanem magánhasználatra is, ahogy egyébként Bárány Balázs is az övét. Így valóban, ebben az esetben magáncélra vettem igénybe, és amikor elromlott – ugyanúgy, mintha ha Budapesten romlana el – szerelőt hívtam hozzá, amelynek ezek voltak a költségei. A szerviz költségeit pedig a fenntartó állja, mint minden ilyen esetben.

Szerződés a későbbi anyóssal?

A jelenlegi feleségem akkor még nem volt a feleségem, de munkakapcsolatban volt a LIGÁ-val. Amikor a szóban forgó projektben kijelöltük szakmai vezetőnek, akkor ő, mint jogász, azt a lehetőséget kapta, hogy vállalkozói vagy megbízási jogviszonyban lássa el a feladatot.

A Jogpont projektet egyébként már lezártuk, az állami szervek ellenőrizték, és hibátlannak találták.

Miért jelentették fel Gaskó Istvánt?

A feljelentést nem Gaskó István ellen tették meg, hanem ismeretlen tettes ellen. Így aztán amikor majd kiderül, hogy a vádaknak semmi alapja nem volt, hiába kürtölték tele a sajtót azokkal, és a gyanúsítgatásokkal, akkor nem lesz aki bocsánatot kérjen… Én annyi ilyenen mentem már keresztül, hogy ebben az egészben semmi meglepetésszerűt nem találok. Sajnos azonban a karaktergyilkosság mint politikai módszer egyre népszerűbb.

A teljes beszélgetés ide kattintva letölthető, meghallgatható.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaskoistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr487767036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása