Gaskó István

A VDSzSz Szövetség felfüggesztette több vezető tisztségviselőjét is

2015. augusztus 14. - FSZDL

A VDSzSz Szövetség Szövetségi Tanácsa a VDSzSz Szövetség Kongresszusánál kezdeményezi Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök, Halasi Zoltán felügyelő bizottsági elnök, Bernát Beatrix számvizsgáló bizottsági tag visszahívását. A Kongresszus döntéséig a Szövetségi Tanács fenti tisztségviselőket tisztségükből felfüggeszti.


A VDSzSz Szövetség 2015. július 20-i Szövetségi Tanács ülésén kizárta a VDSzSz Szolidaritás elnevezésű tagszervezetét, illetve a tagszervezte tagnyilvántartásából történő törléséről is döntött.
A törlésről szóló határozat indoka az volt, hogy a tagszervezet önhibájából az Alapszabályban meghatározott tagdíjfizetési kötelezettségének a Felügyelő Bizottság felszólítása ellenére sem tett eleget.

A kizárást kimondó határozat indoka pedig, hogy a VDSzSz Szolidaritás szándékosan olyan magatartást tanúsított, amely arra irányult, hogy a Szövetség törvényes és alapszabályszerű működését megakadályozza.
A tagszervezet alapszabálysértő tevékenysége Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök, Halasi Zoltán felügyelő bizottsági elnök, Bernát Beatrix számvizsgáló bizottsági tag magtartására vezethető vissza.

Halasi Zoltán, a VDSzSz Szolidaritás megválasztott elnöke, aki a Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke is egyben,- így a tagdíjfizetési felszólítás aláírója volt,- a levél aláírását követő napon videó felvételt tett közzé, amelyben kijelentette, hogy a Szövetség részére a tagdíjat nem fogják megfizetni a jövőben sem.

A VDSzSz Szövetség 2015. június 22-én tartott Szövetségi Tanács ülésén a Bárány Balázs Péter, a VDSzSz Szolidaritás elnöki jogkörét gyakorolva kijelentette, hogy a VDSzSz Szolidaritás nem fogadja el 2014. évi költségvetési beszámolót, valamint a 2015. évi költségvetési tervet. Elfogadott költségvetés hiányában a VDSzSz Szolidaritás szándékos magatartásával a VDSzSz Szövetség törvényes működését ellehetetleníti.
Bárány Balázs Péter a Fővárosi Főügyészséghez több beadványt írt, és büntető feljelentéseket is tett, mellyel a Szövetség törvényes működését megkérdőjelezte.

Bárány Balázs Péter levelében megfogalmazott, a Szövetség pénzügyi visszaéléseiről szóló állításaival kapcsolatban a Szövetségi Tanács megállapítja, hogy a VDSzSz Szövetség az Alapszabálya szerinti testületek által elfogadott költségvetés gazdálkodott. A Számvizsgáló Bizottság a költségvetéseket minden évben elfogadásra javasolta. Ezen kívül nemcsak a VDSzSz Szövetség elnöksége, hanem a VDSzSz Szolidaritás elnöksége is tárgyalta, és egyhangú határozatával elfogadta. Mindkét testületnek Bárány Balázs Péter is a tagja volt.
A Szövetség működésével kapcsolatban a Számvizsgáló Bizottság általános ellenőrzéseket is tartott, és vizsgálata során a Bárány Balázs állításait alátámasztó szabálytalanságot, hiányosságot nem állapított meg.

A LIGA Szakszervezetek legfőbb döntéshozó testületének, a LIGA Tanácsnak ülésein Bárány Balázs Péter más LIGA tagszervezet képviseletében eljárva, felhatalmazás nélkül a VDSzSz Szövetséget lejárató nyilatkozatokat tett.

Bárány Balázs Péter többedmagával a VDSzSz Szövetség tulajdonát képező ingatlanba a tulajdonos engedélye nélkül, birtokháborítást elkövetve behatolt, és a VDSzSz Szolidaritás honlapján az évek óta eladásra kínált ingatlanról olyan felvételeket tett közzé, amellyel jelentős mértékben csökkenthették az ingatlan értékesítésének lehetőségét, ezzel anyagi kárt okozhatott a VDSzSz Szövetségnek.

Bernát Beatrix a Számvizsgáló Bizottság tagjaként jogosulatlanul magához vette a VDSzSz Szövetség pénzügyi dokumentumait, és azt a VDSzSz Szövetség elnöke és gazdasági alelnöke felszólítása ellenére sem hajlandó visszaadni.
Halasi Zoltán elnökké történő megválasztását követően sem akadályozza meg, hogy Bárány Balázs Péter a VDSzSz Szolidaritás képviselőjeként eljárva a VDSzSz Szövetséget sértő magatartást tanúsítson.

Fenti tisztségviselők tisztségükkel visszaélve olyan súlyos sérelmet okoztak a Szövetségnek, hogy a Szövetségi Tanács a Kongresszusnál kezdeményezi visszahívásukat.

Annak érdekében, hogy a tisztségviselők a továbbiakban a VDSzSz Szövetségnek ne tudjanak kárt okozni, a Szövetségi tanács tisztségükből a mai napon, 2015. augusztus 13-án felfüggeszti őket.

VDSzSz Szövetség Szövetségi Tanács

A bejegyzés trackback címe:

https://gaskoistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr607766948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása