Gaskó István

Folytassuk a sikersztorit!

2015. július 01. - FSZDL

a5_szorolap_back.jpgSztrájkok és demonstrációk jellemezték a VDSzSz Szolidaritás útját az elmúlt 25 évben. Miénk a leghosszabb sztrájk és valószínűleg a legnagyobb összegű, megállapodásban rögzített kifizetés is, a Cargo privatizációjából.

  • A Vasutas Önkéntes Kölcsönös Önsegélyező Pénztár 1998 óta 23.000 vasutasnak nyújtott segítséget.
  • A Vasutasokért Alapítvány 1994 óta 1400 főnek nyújtott segítséget, 10 millió forint összegben.
  • A Vasutas Nyugdíjpénztárba 2%-ot fizet a munkáltató minden vasutas dolgozó tag nyugdíjszámlájára.
  • A Vasutas Egészségpénztár 18 éve működik, a tavalyi évben 4,3 milliárd forint befizetés érkezett a vasutasok számláira, és 3,8 milliárd forintot fizetett ki.
  • A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az elmúlt három évben kétszer is kiírt üdülési pályázatot a vasutasok számára, melyek keretében mintegy 2000 vasutas pihenhetett minőségi szálláshelyeken, minimális vagy 0 forint önerővel.
  • A vasutasok bére a VDSzSz Szolidaritás akcióinak is köszönhetően az elmúlt években folyamatosan 3-4%-kal nőtt, míg a legtöbb ágazatban 1-2% volt a maximum, a versenyszférában pedig sok helyen csak 0%.
  • A VDSzSz Szolidaritás költségvetésének 40%-val az alapszervezetek gazdálkodhatnak, amelyet általában nem használnak fel teljes mértékben. Ennek köszönhetően jut forrás az ínséges időkre és a sztrájkok idejére éppúgy, mint a kikapcsolódásra és a helyi rendezvényekre is, csak akarat kell hozzá!
  • A VDSzSz Szolidaritás 2014-ben 100 millió forintos uniós pályázati támogatást nyert, melynek célja a kapacitásfejlesztés és tagtoborzás. A programok projektmenedzsere Halasi Zoltán.
  • A tagok képzése rendszeres − nyelvi oktatás, kommunikációs tréning, tisztségviselő képzés −, csak idén májusban 8 tréningen vehettek részt országszerte a VDSzSz Szolidaritás tagjai.

Most azok akarnak befeketíteni előttetek, akik eddig velem egyetértésben építették a VDSzSz Szolidaritást. A tisztességtelen szövetségesek elhallgatott vagy tervezett javaslataikat most „régi” sérelemként olvassák a fejemre.

Szakítani kell a felelőtlen ígérgetés politikájával, az eddigi teljesítményeinkre építve kell közösen az esélyeinket növelni, továbbfejlődni! Akik most alternatívát kínálnak, eddig is döntéshozó pozícióban voltak. Az elképzeléseiket eddig is meg tudták volna valósítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaskoistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr427588018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása