Gaskó István

Programom a VDSzSz Szolidaritás elnökeként

2015. június 16. - FSZDL

A májusi kongresszus, amely elfogadta a VDSzSz következő négy évre szóló programját, egyúttal lezárta az elmúlt 4, illetve 25 évet is, amelyről szerénytelenség nélkül elmondható, hogy a VDSzSz sikersztorija. 

Folytatni kell a bérfejlesztést a munkahelyek megtartása mellett, melyekhez elengedhetetlen a bértarifa rendszer újbóli bevezetése és a rehablitációs munkakörök kialakítása. A VDSzSz-nek meg kell maradnia alapításkori alapelveinél, így  elsődleges tevékenysége továbbra is a harcos érdekvédelem kell, hogy maradjon. 

A szociális juttatásokat, segélyeket és üdültetést nem közvetlenül kell megvalósítani, hanem a már 20 éve bevállt módon, a különböző önkéntes és önsegélyező pénztárakon, alapítványokon keresztül, amelyek díjához - ahogyan eddig is - továbbra is el kell érni, hogy a munkáltató minél nagyobb mértékben járuljon hozzá. Mindenképpen sikertörténet, hogy az elmúlt három évből kétszer is a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által a közlekedési ágazat munkavállalói számára meghirdetett üdülési pályázatban mintegy 2000 vasutas vehetett részt családjával úgy, hogy az első évben még a minimális önrészt is megtérítette a munkáltató. Ezek az üdülések a vasutasokhoz méltó, színvonalas szálláshelyeken voltak igénybe vehetőek, az étkezéssel együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaskoistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr807548510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása